Kära läsare här har ni kanske den godaste tacopajen! MUMS
Pajdeg
4 dl
2 tsk
0,5 tsk
50 gram
15 cl
Fyllning
500 gram
1 msk
1 st
1 st påse
2 klyftor
1 dl
3 st
2 dl
4 msk
2 dl
Garnering
1 st
200 gram
Garnera med rödlöksringar och peperoni och servera med grönsallad eller hackade grönsaker, nacho-chips och kanske en salsa, varför inte lite hummus. Sjukt gott!
Vår smakfulle och kulinariska Ax gör ett nytt intåg! Men denna gång är det av den mer mystiska sorten...
Det verkar uppenbarligen handla om någon form av kött med fyllning. Kanske är det någon röra av ost och créme fraiche eller dyligt... något rött skymtar under bädden av den vita mystiska blandningen. Och lite peppar på det!
Kanske kan någon boxoftheday anhängare lösa detta mysterium...?
Jag är lite trött och slängde därför ihop en enkel rätt med pilgrimsmusslor och smörstekta rödbetor. Till detta serverades inte ett, utan två glas av husets finaste vin!
Nu har vi ett smarrigt recept från vår egen stjärnkock Ax!
Spännande och mycket hedrande att han vill dela med sig av denna gourmet-måltid!
Detta behöver du:
Till köttet:
fläskkarre
vitlöksmarinad
salt & peppar
shili
vitlök
Till såsen:
kantareller
grädde
→Serveras med hasselbackspotatis!
-
Så här beskriver Ax själv sin skapelse:
"De e typ Fläskkarre som marineras i vitlöksmarinad, sen på med salt peppar "andra kryddor" chili o vitlök i detta fall, sen typ såsen e de la kantareller o grädde i.
Sen in i ugnen på typ 150 grader i 2h med köttet, potatisen ska va inne typ 1 - 1,5 tim".
-
Ett super recept, super passande för en super söndag. Behövligt efter en sup(ar)el.(er) helg!
När det är fredag kan matlådan kännas lite väl smaklös, torr och tråkig. Därför slog jag och S slag i saken och körde på stort! Fläskschnitsel med potatis och bearnarisesås. Himmelskt gott! En lite festligare lunch gjorde den långa skoldagen lite lättare och la grunden för en lika festlig helg!
Papa R hade med sig denna låda en dag. Vi blev alla häpna på hans lunchlådor ofta brukar bestå av någon form av korv och pasta. Detta är Kyckling by Papa R.
Fräs kyckling och krydda med salt, svart och vit peppar, chili, curry och paprika. Häll ned lite matlagningsgrädde och mjölk, låt detta stå och puttra en liten stund innan du serverar.
Serveras med ris, oliver och 25 stycken små tomater.
Här är en fin lien matlåda vi kan kalla den för "Vegetariskpaj med inskag av kikärter", den är otroligt god och skapad av en fin klasskamrat som älskar mat lika mycket som jag.
- Ett perfekt alternativ för dig som vill ha lyxig känsla med enkla medel!
Först gör du en helt vanlig pajbotten:
3 dl vetemjöl
150 gram margarin
2 msk kallt vatten
Blanda ingredienserna, lägg ut det i en form och sedan in i kylen ca 20 min!
Nu ska du börja med den utsökta fyllningen.
Glöm inte att slå på ugnen på ca 200 grader!
En äggstanning ger pajen stadga och denna gjordes av ägg, grädde, sweet-chili sauce och av riven ost. Smaka av med lite salt och peppar.
Wooka de grönsaker du gillar bäst i en stekpanna, men var noga med att inte steka för hårt. Blanda ned färska kikärtor.
Nu blandar du äggstanning och grönsaker och häller ned det i det stelnade pajskalet och avsluta med att strö över nyriven ost. Swish in i ugnen till pajen fått fin färg!
Jag tänkte inviga denna blogg med att bjuda er på ett underbart gott pasta recept! Pasta kommer nog bli ett återkommande tema då jag är student. Denna pasta-sås är verkligen något extra! MMMMM! Det är enkla ingredienser som du ofta har hemma och så är det billigt.
Here you go!
Detta recept kan man räkna till att det räcker till ca 4 pers.
Detta är vad du behöver ha hemma:
Kokt pasta av någon god sort
1 klick smör, ju större ju bättre! 2 schalottenlök 1½ tsk vetemjöl 4 dl mjölk(Godast med 3%) 120 gram ädelost
Smaka av med salt & svartpeppar
Finhacka schalottenlöken, fräs i smöret så löken blir mjuk och fin. Pudra över mjölet och rör om. Slå på mjölken och låt koka upp. Smula ner osten och sänk värmen! Låt såsen stå och småputtra ca 3-5 min. Smaka av med salt & mycket svartpeppar. Blanda sedan såsen med pastan och servera!